Akka Kollo

För ungefär 2 veckor sedan kom jag hem från Akka. Det är ett kollo som är två veckor långt. Det var den första gången någonsin jag har varit på ett kollo. Det var ett kollo med mycket äventyr. Vi gjorde saker som t.e.x åkte bananbåt, paddlade kanot, gick på hajk, badade mycket, spelade pingis, klättrade och gick en höghöjdsbana. Det var bara några av alla saker vi gjorde på kollot.

Man sov i ett tält med 7 andra. Man sov i en militärsäng med madrass, lakan, täcke och kudde. Jag lärde känna några nya vänner och fick göra massa roliga saker.

Bilden är tagen från Akkas hemsida https://www.kollosommar.se/akka/ som visar hur tälten ser ut.

Kollot ligger i de värmländska skogarna på en halvö vid en sjö som heter Djuprämmen. På halvön finns tre olika kollon. Längst ut på halvön ligger Akka som är en Adventure Camp. Längre in ligger de två andra kollona Djuprämmen och Udden. Udden är en Water Camp och där vill jag gå nästa år. På Udden bor man dessutom i ett hus med våningsängar.

Bilden här är tagen av min egna mobil som visar lägerbålsplatsen och en glimt av sjön Djuprämmen. Djuprämmen är 25 meter djup.

Vi hade mobiltid varannan dag och kiosk var tredje dag. På mobiltiden som var i en timme fick man ringa hem eller göra vad man ville på sin telefon. I kiosken fick man köpa max tre saker per gång. Kiosken var bra för att de hade stor läsk som var 50 cl och stor Marabou-choklad. Man kunde köpa godis, choklad och läsk i många olika smaker. Varje sak kostade 20 kr, men de lade på pant på allting så det blev 25 kr. Men om man lämnade in skräpet fick man 5 kronor tillbaka, per sak.

Om ni har några frågor eller funderingar på Akka vistelsen kan ni fråga i kommentarsfältet så svarar jag så snabbt jag kan!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s